Skip to content

Eva-Liisa Kriis ja linamuuseum esitlevad

1801280_808059149222217_762812200_o

26. aprillil 2014. aastal kell 13.00 toimub Võrumaa Keskraamatukogus, aadressil Võru, Jüri tn 54 Eva-Liisa Kriisi raamatu „Läbi lõimede: rahvuslikud kangakirjad” esitlus. Raamat sisaldab 47 vana tekstiili koos fotode, rakenduste ja kirjeldustega. Raamatu põhieesmärk on välja tuua võimalikult erinevad kangakudumise tehnikad, mida on aegade jooksul kasutatud rahvuslike tekstiilide valmistamiseks. Tekstiilideks on suurrätid, tekid, vaibad, rõivakangad ja muud tarbekangad.

Raamatus on oluline koht ka Tsiistre linamuuseumi tekstiilikogu Lõuna-Eestist pärit vaipadel. Linamuuseum on Eva-Liisa Kriisiga koostööd teinud kolm aastat, algatades kangakudumiskursused Tsiistres, Võrumaal.

Raamatu tekst on eesti ja inglise keeles.

Toimetas ja tõlkis A&A Lingua OÜ,

kujundas Endla Toots,

fotod tegi Meeli Küttim,

trükkis trükikoda Greif.

Ilmumisaeg: veebruar 2014.

Raamatu väljaandmist toetas Raplamaa Partnerluskogu ja Eesti Kultuurkapital.