Skip to content

Laupäeval, 13. augustil linamuuseumis kohvik Uibuaia

IMG_2537

Tsiistre linamuuseumis
57°39’14”N 27°11’33”E
avatud ainult laupäeval

Prastuli talu aias kasvab 15 vana õunapuud. Need istutas ligi 70 aastat tagasi perekond Ilja. Puud on aastate jooksul olnud tunnistajaks kirevale elule: igapäevasele talupidamisele, sõjasündmustele, laulurohketele vennastekoguduse kogunemistele, vaikusele. Tänavu kevadel ehtis neid eriliselt suursugune õrnroosa õievaht – puud on täies jõus ja oodata on suurt õunasaaki.

Õunapuuõite ilust inspireerituna avame Prastuli talus kohvikutepäeval Uibuaia kohviku. Menüüs on talu perenaise klassikasse kuuluvad lambalihapalli supp ja pasteet, auhinnaga pärjatud taluvein, mahe õunasiider ja kasemahlakali. Uudistada saab linamuuseumi, võtta osa Siksälä ehete meisterdamise õpitoast, rõõmustada koos lastega nende päris oma küpsisekohvikus ning osta kaasa toidumeeneid. Ja lihtsalt nautida vana õunaaia kosutavat rahu!

Kauni magusaletiga on kohal Võrumaa kokaraamatu autorid Triinu Guerrin ja Kati Karu.

Kell 19.00 linastub Vahur Laiapea uus film „Vahimehed suure järve rannal“, mis on osaliselt üles võetud siinsamas Prastuli talus. See on dokumentaalfilm Eenok Haamerist ja Andrei Serginist. „Kaks meest, kolm kogudust, kaks rahvust ja üks järv – Peipsi, mis neid kõiki ühendab.“

Kohviku tulu läheb linamuuseumi toetuseks. Esimesele kümnele külalisele pakume kasemahlakalja tasuta.

Lisainfo kohviku kohta: Kristina Remmel, tel +372 503 1514, tsiistre@linamuuseum.ee.